نورپردازی نمای ساختمان و نورپردازی داخلی هر دو برای زیبایی ساختمان و ایجاد فضایی خاص به کار می روند. نورپردازی در طراحی داخلی حرفه ای تخصصی است. نصب یک لامپ یا لوستر در سقف ساده ترین نورپردازی است که اغلب برای روشن کردن فضا استفاده می شود. دکوراتیوها با استفاده از نورهای طبیعی و مصنوعی می توانند ایده های خلاقانه ای را در فضای داخلی ایجاد کنند.
نورپردازی طبیعی
ساختمان های نورگیر با پنجره های بزرگ، بهترین کیفیت نوری را دارند. انواع نور مصنوعی هرگز نمی توانند به زیبایی و جذابیت نور طبیعی ظاهر شوند. یک اشتباه رایج پوشاندن پنجره های نورگیر با پرده های ضخیم است. با تعویض پرده های ضخیم و استفاده از انواع پرده مدرن در ساختمان، اجازه ورود نور طبیعی را به فضای داخل خواهید داد. انواع پرده های عمودی مثل لوردراپه پارچه ای ایده خوبی برای استفاده از نور طبیعی در اتاق ها هستند. برای نورپردازی در طراحی داخلی پرده های افقی را هم می توانید نصب کنید. نصب پرده زبرا در منازل لوکس و پرده کرکره ای در ساختمان های اداری، یک راه ساده برای بهره گیری از نور طبیعی در طول روز است.
نورپردازی مصنوعی
علاوه بر پنجره ها می توان با نصب نورگیرهای سقفی در خانه های ویلایی، نور خورشید را به داخل ساختمان هدایت کرد. اما برای روشنایی شب ناچارید از نورپردازی مصنوعی استفاده کنید. همه منابع نوری به جز خورشید، نور مصنوعی محسوب می شوند. این شیوه نورپردازی در طراحی داخلی محدود به اتاق پذیرایی نیست. در اتاق خواب، آشپزخانه ، سرویس های بهداشتی و … برای شب از نور مصنوعی استفاده می شود. طریقه اجرای نورپردازی مصنوعی روی احساس فضا تاثیرگذار است.
انواع نورپردازی در طراحی داخلی
چهار نوع نورپردازی مصنوعی را می توان در فضای داخلی ساختمان به کار گرفت:
- نورپردازی عمومی
- نورپردازی متمرکز
- نورپردازی موضعی
- نورپردازی هوشمند
نورپردازی در طراحی داخلی :عمومی
نورپردازی عمومی به منظور روشن کردن فضا انجام می شود. هدف از این طراحی تامین روشنایی لازم برای فعالیت در ساعات مختلف است. لوستر سقفی نمونه ای از این طراحی نوری است.
نورپردازی متمرکز
در این شیوه از نورپردازی در طراحی داخلی هدف برجسته سازی یکی از المان های دکوراسیون است. دکورایتوها برای زنده کردن یک فضای بی اهمیت در داخل ساختمان، از نورپرازی متمرکز استفاده می کنند. برای مثال با نورپردازی روی یک تابلو نقاشی، اهمیت بصری دیوار بیشتر می شود.
نورپردازی موضعی
برخی از افراد نور موضعی و متمرکز را یکی در نظر می گیرند. توجه داشته باشید که نورپردازی موضعی برای برجسته سازی عنصر دکوراتیو استفاده نمی شود. هدف از این طراحی، روشن کردن یک فضای مشخص به منظور جداسازی از فضای عمومی است. برای مثال نورپردازی اختصاصی روی میز ناهارخوری نوعی نور موضعی است.
نورپردازی در طراحی داخلی با اپ هوشمند
با ورود هوش مصنوعی به دنیای طراحی، نورپردازی ها هم سبک جدید پیا کرده اند. با در این تکنیک امکان کنترل رنگ و شدت نور از طریق اپ اندرویدی وجود دارد. این سیستم حتی از راه دور و خارج از منزل نیز قابل اجرا است.